Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kalafiora

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wywar: 1 litr
kalafior 1 główka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kalafiora

Bulion wlać do garnka i podgrzać.

Kalafior oczyścić z liści, umyć, wyciąć głąb i poodcinać różyczki, włożyć je do bulionu i zagotować i ugotować do miękkości.

Kiedy kalafior ugotuje się na miękko, wyjąć kilka różyczek, podzielić je na mniejsze kawałki, a kalafiora w garnku zmiksować na gładki krem, resztę różyczek włożyć do zupy, doprawić całość do smaku solą, pieprzem i dużą dawką curry.

Można zabielić słodką śmietanką dla delikatniejszego smaku lub wsypać tarty parmezan, żeby smak zaostrzyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 19.07.2012 09:57
na pewno jest pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak