Mini kopytka

Mini kopytka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    500 gram
  • mąka pszenna

    150 gram
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać obie mąki i jajko, oraz sól do smaku, całość wymieszac i wyrobić gładkie ciasto, ale nie za długo.

W garnku zagotować wodę. Ciasto podzielić na części i podsypując mąką formować cienkie wałeczki, lekko je spłaszczać i kroić malutkie kopytka, wrzucać je do wrzącej wody i gotować 2 minuty od spłynięcia na powierzchnię, po czym wyjmowac je łyżką cedzakową do miski z zimną wodą, a następnie przekładać na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

29.05.2015 15:41
Lubię takie :)

Sylwia56

21.08.2012 15:04
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat