Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini kopytka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 500 gram
mąka pszenna 150 gram
mąka ziemniaczana 4 łyżki
jajko 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mini kopytka

Ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać obie mąki i jajko, oraz sól do smaku, całość wymieszac i wyrobić gładkie ciasto, ale nie za długo.

W garnku zagotować wodę. Ciasto podzielić na części i podsypując mąką formować cienkie wałeczki, lekko je spłaszczać i kroić malutkie kopytka, wrzucać je do wrzącej wody i gotować 2 minuty od spłynięcia na powierzchnię, po czym wyjmowac je łyżką cedzakową do miski z zimną wodą, a następnie przekładać na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.05.2015 15:41
Lubię takie :)
Sylwia56
Sylwia56 21.08.2012 15:04
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak