Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
mielone mięso mieszane 250 gram
jajko 1 sztuka
majeranek szczypta
oregano szczypta
pieprz do smaku
sól do smaku
ryż biały 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Papryki umyć, osuszyć, z wierzchu wykroić kapelusiki wokół łodyżki, wyjąć go, odkroić ziarenka, a papryki calkowicie pozbawić ziarenek i włókien.

Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, przyprawić według uznania i dodać jajko, dobrze wyrobić masę i ciasno nafaszerować nią papryki. Na sam koniec położyć "kapelusiki", zakrywając wnętrze.

Papryki położyć w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym, piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.

10 minut przed końcem pieczenia można papryki rozkroić na pół i na każdą połówkę połozyć ser żółty, by się ładnie roztopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 02.10.2015 16:11
fajny przepis, jutro wypróbuję
Sylwia56
Sylwia56 18.06.2012 17:22
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak