Czerwona kapusta zasmażana

Czerwona kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    100 ml
  • masło

    2 łyzki
  • mąka

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    do samku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kapusta czerwona

    500 gram
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

kapuste siekamy i zalewamy wodą gotujemy 40 minut pod przykryciem. Z mąki i masła przyżądzamy zasmażkę. Do zasmażki dodajemy zimny bulion. Do odcedzonej kapusty dodajemy zasmażkę i dokładnie mięszamy. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat