Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 100 ml
masło 2 łyzki
mąka 2 łyżki
sok z cytryny do samku
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta czerwona 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta zasmażana

kapuste siekamy i zalewamy wodą gotujemy 40 minut pod przykryciem. Z mąki i masła przyżądzamy zasmażkę. Do zasmażki dodajemy zimny bulion. Do odcedzonej kapusty dodajemy zasmażkę i dokładnie mięszamy. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak