Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
miód pszczeli 50 dag
spirytus 70% 1 litr
esencja waniliowa 20 kropli
esencja migdałowa 3 krople
cynamon 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniówka

Uwaga: Aby uzyskać spirytus 70 %, należy zmieszać w równych proporcjach spirytus 96% z wódką 40%. Wiśnie umyć, wydrylować, rozgnieść. Dodać do owoców esencje i przyprawy, zalać gorącym miodem oraz spirytusem. Całość wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na miesiąc. Zlać nalewkę, odcisnąć także alkohol z owoców. Odstawić na pół roku. wiśniówkę przefiltrować przez bibułkę filtracyjną i rozlać do ciemnych butelek. Do degustacji nadaje się po pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alicja34 22.08.2010 13:41
pyszna
Alicja34 22.08.2010 13:41
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak