Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w musztardzie francuskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1/2 kg
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
jajko
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w musztardzie francuskiej

Kroki postępowania

1
Mięso należy podzielić na kotlety. Każdy doprawiamy solą, pieprzem i Vegetą, a następnie ubijamy. Jajko mieszamy z odrobiną soli, pieprzu i z musztardą. Każdy kawałek mięsa panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 1 - Schabowe w musztardzie francuskiej foto
2
Na patelni rozgrzewamy nieco smalcu lub oleju. Smażymy każdy kotlet, aż bułka będzie rumiana i chrupiąca.
Krok 2 - Schabowe w musztardzie francuskiej foto
3
Gotowe kotlety zdejmujemy z patelni. Można je podać z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 3 - Schabowe w musztardzie francuskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2014 18:21
prosto, a smacznie.
Reda 19.08.2012 07:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak