Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z grzybów leśnych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 300 gram
bulion 500 mililitrów
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
słodka śmietanka
woda 200 (gorąca)
podgrzybki suszone 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z grzybów leśnych

Suszone grzyby zalać gorącą wodą i odstawić na godzinę. Oczyszczone świeże grzybki włożyć do garnka, dodać posiekaną cebule, wlać bulion, dodać namoczone grzyby wraz z wodą i zagotować, zmniejszyć ogień i gotować całość około 30 minut. Całość dokładnie zmiksować na gładki krem. Na koniec doprawić pieprzem i solą i w razie potrzeby dodać śmietankę.

Zupę podawać wyłącznie na gorąco, można podać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak