Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywno-mięsna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość wołowa 1 szt
kura 650 g
żółtko jajek 2 szt
por 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
ryż 60 g
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywno-mięsna

Zagotować w garnku 1,5 l wody. Kość i kurę umyć,włożyć na gotującą się wodę, dodać sól, gotować. W połowie gotowania dodać obrane i opłukane warzywa, gotować do miękkości. Z wywaru wyjąć mięso, wywar przecedzić. Ryż opłukać, odcedzić,zalać 150 ml wywaru i ugotować. Obrane mięso z kości i kury,zmiksować z wywarem, zagotować. Żółtka roztrzepać widelcem, dodać po łyżce 100 ml wywaru. Wlać zupę i ubijając podgrzać. Podawać z grzankami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 15.08.2012 07:37
smaczna mniammm;)
Kate131 10.08.2012 08:29
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak