Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana kalarepa ryżem i łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 4 szt.
cebula
oliwa 2 łyżki
ryż 1/2 szkl.
wino białe wytrawne 50 ml.
sól i pieprz
szczaw garść
śmietana kremówka 1/2 l.
łosoś wędzony 15 dkg.
masło 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bulion warzywny 1 szkl.
natka pietruszki po 1/2 pęczka
koperek po 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana kalarepa ryżem i łososiem

posiekana cebulę zeszklić na oliwie dodać ryż i smażyć razem kilka minut wlać bulion i wino wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem,farsz ryżowy odstawić na ok.20min.kalarepę obrać odciąć plaster pokrywkę wydrążyć miąższ pozostawiając brzeg ok.1cm.miąższ pokroić i zeszklić na maśle wlać śmietanę2 łyżki śmietany odłożyć doprawić do smaku solą pieprzem i gałką muszkatołowa,połowę posiekanej zieleniny wymieszać z resztą śmietany i dodać do farszu,łososia pokroić w kostkę i także połączyć z farszem napełniać wydrążone kalarepki wstawić do sosu i dusić na małym ogniu ok.20min.wyjąc kalarepy z sosu sos wymieszać z pozostałą posiekaną zieleniną i polać nim kalarepy i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.06.2012 20:16
uwielbiam! Twój przepis brzmi mega apetycznie :)
EWI 10.06.2012 19:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak