Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 bardzo duże opakowania
mleko skondesowane czekoladowe (gotowa masa)
krem do tortów śmietankowy (przygotować wg przepisu na opakowaniu, wersja z masłem)
bita śmietana 0,5 l
migdały płatki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto bez pieczenia

1. Herbatniki poukładać na formie (ciasno, jeden obok drugiego).
2. Krem przygotować według przepisu na opakowaniu, wyłożyć na herbatniki.
3. Poukładać następną warstwę herbatników.
4. Czekoladową \"krówkę\" (mleko z puszki) wyłożyć na herbatniki.
5. Ubić śmietanę. Dodać rozpuszczoną żelatynę i jeszcze chwilę ubijać. Wyłożyć na herbatniki.
6. Migdały zarumienić na patelni (bez tłuszczu). Posypać płatkami migdałowymi bitą śmietanę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 25.09.2011 09:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak