Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wątróbka z jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka kurza 400 gram
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki
jabłko 200 gram
mąka
sól do smaku
woda 50 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wątróbka z jabłkiem

Wątróbki umyć, osuszyć na ręczniku papierowym i oprószyć mąką. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną w krążki cebulę, zeszklić i zdjąć na talerzyk.

Na ten sam tłuszcz włożyć wątróbki, podsmażyć na rumiano i dodać jabłko pokrojone w kawałki wielkości wątróbek, przesmażyć, oprószyć solą, dodać zeszkloną cebulkę i na to wszystko wlać wodę, zagotować, aż utworzy się delikatny sosik, przykryć i dusić razem 2 minuty. Podawać od razu z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

qrasnqleq 04.08.2012 11:42
Wątróbki generalnie nie jadam, ale te jabłka...może zmienią moje nastawienie do tej potrawy... :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak