Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka kukurydziana z ratatouille

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
masło 1 łyżka
kaszka kukurydziana 2 szkl.
szczypiorek 1 pęczek
bakłażan 1 szt.
sól i pieprz
pomidor
por 3 szt.
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
majeranek 4 łodyżki
bulion warzywny 1 l.
papryka czerwona po 1 szt.
papryka żółta po 1 szt.
ser żółty 2 (tarty)
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: babka kukurydziana z ratatouille

cebulę obrać posiekać i zeszklić razem z kaszką kukurydziana na połowie tłuszczu wlać bulion i gotować ok.20min.szczypiorek umyć posiekać i dodać do masy kukurydzianej włożyć także ser starty dokładnie wymieszać pozostałym tłuszczem wysmarować 4 foremki z kominkiem i wypełnić je masą kukurydzianą wstawić do piekarnika i upiec w temp.200st.ok.15min.bakłażan umyć pokroić w plastry osolić,pomidor sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki pokroić w kostkę,pory umyć i drobno posiekać podobnie czosnek,papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę plastry bakłażana w małe kawałki,pokrojone warzywa i czosnek obsmażyć na oliwie zalać odrobiną wody i dusić pod przykryciem ok.15min.dodać posiekany majeranek doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką ostrą,warzywa podawać z babeczkami kukurydzianymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.04.2013 18:31
Ciekawy przepis
Grazyna0211 27.11.2012 14:15
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak