Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane ziemniaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 4 sztuki
czerwona czubryca do smaku
sól do smaku
olej do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane ziemniaczki

Ziemniaki umyć, obrać i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.

Kiedy ostygną przeciąć je wzdłuż na połówki i ułożyć płaską stroną do góry, posmarować olejem (pędzelkiem) i oprószyć czerwoną czubrycą.

Położyć ziemniaki na rozgrzewającą się patelnię grillową i smażyć, aż będą pięknie zarumienione i trochę przypieczone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

domaskowa 01.07.2012 10:25
Czerwoną czubrycę polecam, ma wyjątkowy, oryginalny smak :) idealna dla lubiących ostrości w kuchni :)
Koper 01.07.2012 00:28
Wyglądają niezwykle apetycznie, a czerwonej czubrycy jeszcze nie znam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak