Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijane serdelki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe kiełbasy cienkie 12 sztuk
piwo 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
ziarenka jałowca zmiażdżone 2 sztuki
ziarenka pieprzu 4 sztuki
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pijane serdelki

Kiełbaski włożyć do miseczki, dodać zmiażdżony czosnek, otarty w palcach majeranek, jałowiec i pieprz. Wlać piwo, zamieszać i odstawić na około 2 godziny.

Nastwaić piekarnik na 180 stopni. Włożyć kiełbaski do brytfanny, włożyć pokrojoną cebulę i opcjonalnie kilka ząbków czosnku w wolne szczeliny między kiełbaskami. Na to wszystko wylać ok. 70 ml marynaty.

Wstawić brytfankę do piekarnika i piec 15 minut, po czym obrócić kiełbaski i piec kolejne 15 minut, az będą rumiane. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, rozłożyć na talerze i podawać z chrzanem lub musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak