Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 6 kawałków
boczek parzony 6 plasterków
sól do smaku
świeżo mielony pieprz do smaku
jajko do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
kotlety schabowe 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu

Kotlety umyć i osuszyć dobrze na ręczniku papierowym, rozbić na duże placki.

Każdego kotleta z osobna oprószyć pieprzem i solą z obu stron i ułożyć na sobie. Każdego osobno kłaść na desce, na jednym brzegu położyć pomiędzy plasterki bekonu ser żółty i zwinąć rulony.

Po zwinięciu wszystkich kotletów roztrzepać jajko w misce, a na talerzyk wysypać bułkę tartą. Roladki maczać najpierw w jajku, potem obtaczać w bułce tartej. Smażyć z każdej strony kotlety, aż będą całkiem zarumienione. podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak