Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gotowane mięso z kurczaka 150 gram
wywar lub rosół 200 mililitrów
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
gotowana marchewka do dekoracji
groszek konserwowy do dekoracji
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczaka

Na dnie miseczki układamy jajko, marchewkę lub groszek, lub wszystko razem.

Mięso obieramy od kości i wkładamy do miseczki. W zimnym rosole rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie całość podgrzewamy, aż żelatyna całkowicie się rozpuści i zalewamy mięso w misce. Odstawiamy, by całośc ostygła, po czym wstawiamy do lodówki i chłodzimy, aż całkowicie stężeje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 10.06.2012 17:54
bardzo lubię galaretkę drobiową , ja daję bardzo mało groszku na 1 porcję
elka4621 10.06.2012 17:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak