Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawowa panna cotta

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 36% 690 mililitrów
espresso 180 mililitrów
cukier trzcinowy 9 łyżek
kawa rozpuszczalna 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 20 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Kawowa panna cotta

600 ml śmietanki wlać do rondelka, wymieszać z espresso, cukrem i kawą rozpuszczalną, podgrzewać.

W miseczce wymieszać pozostałą (zimną) śmietankę z żelatyną, aż ta lekko napęcznieje i dodać do podgrzewanej zawartości rondelka. Mieszać całość, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.

Foremki lub miski przepłukać zimną wodą, rozlać masę po równo i zostawić do ostygnięcia, po czym wstawić całość do lodówki na noc lub do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 19.07.2012 18:04
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak