Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łaciaty sernik

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mielony 0,5 kg
kasza manna 8 łyżki
kakao 3 łyżek
jajko 6
masło 250 g 1
cukier 2 szkl
aromat pomarańczowy
twaróg 0,5 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Łaciaty sernik

Kroki postępowania

1
Twaróg mielimy w maszynce razem z masłem, dodajemy do niego kasze manną,
Krok 1 - Łaciaty sernik foto
2
zmielony ser z wiaderka, aromat i żółtka – wyrabiamy masę.
Krok 2 - Łaciaty sernik foto
3
Białka ubijamy na sztywno razem z 1 szklanką cukru, po czym dodajemy do wyrobionej masy serowej i dalej mieszamy, dosładzamy wedle potrzeby (średnio dodaje wtedy 3/4-1 szklanki cukru).
Krok 3 - Łaciaty sernik foto
4
Blaszkę smarujemy margaryną i obsypujemy kaszą manną, wlewamy 3/4 masy serowej. Pozostałą część masy mieszamy z kakaem, kiedy dokładnie połączymy składniki to rozlewamy na cieście kleksy kakaowego twarogu.
Krok 4 - Łaciaty sernik foto
5
Sernik pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180*.
Krok 5 - Łaciaty sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.08.2012 09:20
mmm ja też uwielbiam!;)
Renata22 13.08.2012 08:51
uwielbiam takie serniczki ;) bajka! wyglada pysznie!
Kate131 06.08.2012 08:33
mniam, lubie takie serniki, moja mama robi podobny
BernadettaP 10.06.2012 19:15
Qrcze, jak za mną sernik od kilku dni chodzi, to Ty takie pyszności wstawiasz... Hmmm, poproszę kawałeczek !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak