Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka miodowo-piwna

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonko 1 sztuka
miód 2 łyżki
sól 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1/2 opakowania
Liść laurowy suszony Prymat 8 sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 8 sztuka
piwo jasne 1/2 szklanki
Ziele angielskie całe Prymat 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka miodowo-piwna

Kroki postępowania

1
Golonko umyć, ewentualnie opalić pozostałe włoski. Zalać wodą, dodać sól pieprz, ziele angielskie, pokruszone liście laurowe oraz czosnek granulowany. Gotować pod przykryciem aż golonko będzie prawie miękkie.
Krok 1 - Golonka miodowo-piwna foto
2
Miód wymieszać z piwem.
Krok 2 - Golonka miodowo-piwna foto
3
Wyjąć golonko z wody, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać piwem wymieszanym z miodem.
Krok 3 - Golonka miodowo-piwna foto
4
Piec temp. 200 stopni w piekarniku z termoobiegiem ok. 20-30 minut, co jakiś czas polewając resztą piwa.
Krok 4 - Golonka miodowo-piwna foto
5
Podawać z chrzanem lub ostrą musztardą.
Krok 5 - Golonka miodowo-piwna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 14.06.2013 08:32
rewelacja!!! :-)
Iwusia 17.01.2013 23:13
wspaniale wygląda, a przepis jest ciekawy. Najbardziej lubię skórę z goloneczki :)
Seba 21.12.2012 10:46
extra
Motorek 20.12.2012 09:31
ale smaczne mięsko
IlonaAlbertos 24.11.2012 18:39
Musi smakować wspaniale.
teresa18 31.10.2012 20:00
zachwycająca
mela25 25.09.2012 18:39
to jest obiad !
mirosława4 19.08.2012 21:29
pyszności
Anna152 14.08.2012 14:06
super
misia53 13.07.2012 09:47
pięknie przypieczona
irenka 10.06.2012 17:01
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak