Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eklerki z bitą śmietaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda szklanka
margaryna 125 gram
mąka szklanka
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Eklerki z bitą śmietaną

Zagotować wodę z masłem, wsypać mąkę i mieszać, by się nie przypaliło. Po CAŁKOWITYM ostudzeniu zmiksować z jajkami.

Na blaszkę wyciskać masę, przy pomocy rękawa cukierniczego lub szprycy, dł.10cm, szer 3cm.

Piec 20-30 min w 200st.

Po ostudzeniu przekroić na 2 części.

Napełnić śmietanką ubitą z 2 łyżkami cukru pudru, można polać rozpuszczoną czekoladą.

Smacznego!

* mi niektóre eklerki wyszły ciut mniejsze, więc składałam je bez krojenia na pół :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.06.2012 18:43
superowe :)
anja3107 10.06.2012 14:38
superowe
Paweł10 10.06.2012 14:31
pysznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak