Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś chrzanowa z serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5
chrzan 3 łyżeczki
ser żółty 2 plastry
masło 2 łyzeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś chrzanowa z serem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka przecinamy na pół (ale nie docinamy do końca - kroimy jak bułkę do hot-doga), wnętrze nacinamy nożem i w te otwory wkładamy ostry chrzan, mięso doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz solą.
Krok 1 - Pierś chrzanowa z serem foto
2
W srodku układamy żółty ser
Krok 2 - Pierś chrzanowa z serem foto
3
przykrywamy go drugą częścią mięsa.
Krok 3 - Pierś chrzanowa z serem foto
4
Filet układamy na foli aluminiowej, smarujemy go łyżeczką chrzanu i kładziemy masło
Krok 4 - Pierś chrzanowa z serem foto
5
zawijamy i pieczemy przez 35-40 minut w temp 170*
Krok 5 - Pierś chrzanowa z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.01.2013 11:58
bardzo kreatywny przepis. Z dwoma składnikami zrobić taką wymyślną pierś to jest sztuka. niech inni się uczą :o)
agnieszka137 10.06.2012 19:03
ciekawa ta pierś:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak