Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek drożdzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

caisto : maka 1,2 kg
cukier puder 1,2 szkl
margaryna 1 szt
żółtko jajek 6 szt
śmietana 4 łyż
drożdże 6 dkg
masło 1 łyż
galaretka 1 szt
masa makowa gotowa
białko 4 szt
mąka 4 łyż
proszke do pieczenia 0,5 łyż
Masa jabłkowa: 1 kg
jabłko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: placek drożdzowy

caisto drozdzowe: maka rozmieszać z roztopioną margaryna i mieszamy wszystko razem wyrabiamy ciasto jak na pierogi odstawiamy do lodówki na 1 godz. Ciasto dzielimy na 3 częśći W tym czasie robimy masę masę jabłkową : jabłak ściermay na tarce smażymy aż jabłak sie rozpuszczą mozńa dodac 4 łyz cukru i masło gdy masa będzie miekka miksuejmy i dodajemy galaretke wszystko razem mieszamy. MAsa makowa: białak ubijamy na sztywno mieszamy z mąką i proszkiem i masą.

Przełożenie:
ciasto
masa jabłkowa
ciasto
masa makowa
ciasto

Wszystko przekładamy do wysmarowanej formy i pieczemy ok 1 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.08.2012 21:00
pycha placek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak