Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY KRÓLEWSKIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z krczaka 2 szt
szynka gotowana 8 szt
jajko 1 szt
ser żółty 20 dag
mąka do panierki
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY KRÓLEWSKIE

FILETY PRZEKRAWAMY W POPRZEK NA PÓŁ I ROZBIJAMY W CIENKIE PŁATY .
OPRÓSZAMY SOLĄ I PIEPRZEM.SER ŚCIERAMY NA TARCE I PO DWA PLASTRY SZYNKI ROZKŁADAMY NA KOTLECIE.
NA ŚRODEK KAŻDEGO KOTLETA,KŁADZIEMY PO PORCJI SERA . ZAWIJAMY I DOPRAWIAMY.
ROLADKI OPRÓSZAMY W MACE, JAJKU I BUŁCE TARTEJ.
SMAŻYMY NA OLEJU Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR .
PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWKA .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 13.06.2012 20:32
smaczne!
Paweł10 10.06.2012 14:32
pycha :-)
tessinka 10.06.2012 14:05
Aż zgłodniałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak