Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUSSAKA - WIEPRZOWINA Z DYNIĄ PO BUłGARSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 75 dag
ziemniaki 50 dag
wieprzowina 25 dag
jajko 2 szt
smalec
mleko 0,5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: MUSSAKA - WIEPRZOWINA Z DYNIĄ PO BUłGARSKU

Dynię i ziemniaki obrać, pokroić w plasterki lekko posolić i przykryć. Zmielone na maszynce mięso przyprawić solą i pieprzem, przesmażyć na smalcu. Plasterki ziemniaków i dyni osuszyć oprószyć mąka i podsmażyć na tłuszczu z obu stron. Rondel posmarować tłuszczem i układać w nim warstwami na przemian plasterki dyni, mięso i plasterki ziemniaka. Zalać mlekiem rozrobionym z jajami i solą, zapiec w piekarniku 40 minut i podać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika4 19.08.2012 16:28
pycha
Rafał10 10.06.2012 18:45
superowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak