Morele w marynacie

Morele w marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dojrzałe morele

    1 kg
  • woda

    0,5 litra
  • ocet 10 %

    1/2 szkl
  • cukier

    50 dag
  • miód pitny

    1/3 szkl
  • skórka skrojona z 1 cytryny

  • goździki

  • kora cynamonowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

morele umyć, podzielić na połówki, wypestkować. Owoce ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika wrzucić 2 goździki, kawałek skórki z cytryny i kory cynamonowej. Zagotować wodę z cukrem i miodem, dodać ocet. Gorącym syropem zalać morele. Słoik zamknąć, pasteryzować 25 minut.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

31.07.2011 11:25
wyśmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat