Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z soi i orzeszków ziemnych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 300 g
orzeszki pini (prażone) 50 g
jajko 2
mąka 3 łyżki
śmietana 12% 1 kubek
musztarda 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z soi i orzeszków ziemnych

Soję ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Potem odcedzamy i studzimy po ostudzeniu łączymy z orzeszkami i drobno siekamy , potem wbijamy jajka , mąkę , sól, pieprz , cząber . Z tej masy formujemy kuleczki nie za małe , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim tłuszczu . A sos możemy zrobić z śmietany i musztardy i polać pulpety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 01.09.2012 11:57
to dopiero musi smakować
babcia
babcia 01.09.2012 11:57
to dopiero musi smakować
SYLKA 03.08.2012 20:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak