Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS CHRZANOWY DO RYBY LUB WĘDLIN

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
bulion 2 szkl
chrzan tarty 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS CHRZANOWY DO RYBY LUB WĘDLIN

Stopić masło na słabym ogniu i dodać mąkę. Rozrobić stopniowo z bulionem, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, podgrzewać mieszając aż sos zgęstnieje. Wówczas domieszać chrzan i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.06.2012 18:47
ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak