Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczne kotlety schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczne kotlety schabowe

Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w cienkie plasterki. Każdy plasterek rozbijamy tłuczkiem, następnie dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Każdy kotlet panierujemy w mącę, rozbełtanym jajku z ddatkeim przypraw i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tluszczu z obu stron.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 07.12.2013 15:04
smaczne kotlety :)
pajbek 29.08.2013 04:38
Prosta a smaczne :-)
gacopierz23 02.03.2013 19:16
klasyczne i dobre
Wafelek2601 29.01.2013 12:36
Jednak takie kotlety są niezastąpione, często goszczą w moim domu
Adam/ZUB3R 13.01.2013 21:39
uwielbiam
gosia1988 20.10.2012 20:12
takie najlepsze
gosia1988 20.10.2012 20:12
takie najlepsze
Kas2 05.09.2012 22:14
uwielbiam! przynajmniej raz w tygodniu muszą być :)
fictor123 11.08.2012 14:55
uwielbiam
gosia561 26.07.2012 12:14
mniam
mic 09.07.2012 21:15
czesto robie klasyczne jak nie mam czasu
Rafał10 10.06.2012 18:47
pychotka !!!
1j1o1l1a1 10.06.2012 13:32
najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak