Kompot morelowy

Kompot morelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    2 kg
  • cukier

    80 dag
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele umyć, podzielić na połówki, wypestkować. Przełożyć do słoików. Zagotować wodę z cukrem. Gorącym syropem zalać owoce. Słoiki zamknąć, pasteryzować 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina63

02.08.2010 12:31
ja też ;-)

anja3107

01.08.2010 14:09
uwielbiam kompoty do obiadku ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat