Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka biało-czerwone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka biało-czerwone

Jajka gotujemy w wodzie przez około 7 minut.
Następnie jajka obieramy ze skorupki i przecinamy je na pół.
Kolejnym krokiem będzie wydrążenie żółtek.
Do miski wkładamy żółtka, dodajemy ketchup, pieprz i sól, a następnie miksujemy mikserem.
Tak przygotowaną masę nakładamy rękawem kuchennym do dziur pozostałych po wydrążeniu żółtek.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia29 10.06.2012 12:46
Ciekawe !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak