Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowo - wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina z kością 30 dag
udka kurczaka 2
marchewki 2
seler korzeniowy 0,5
pietruszki 2
natka pietruszki
lubczyk świeży
nac selera
cebula 1
przyprawy
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowo - wołowy

Do dużego garnka wkladamy wołowinę oraz mięso drobiowe, dodajemy 3 liscie alurowe, 3 ziela angielskie, 2 łyżeczki soli ziarenka pieprzu, obrane marchewki, pietruszki oraz selera (w całości), zalewamy zimna wodą i gotujemy 2 godziny (zupełniamy braki wody w trakcie gotowania), pod koniec gotowania rosołu dodajemy posiekaną natke pietruszki oraz w calości 2 gałązki selera i 2 gałązki lubczyku, dodajemy również cebulę którą wcześniej kroimy w talarki, nabijamy na widelec i opalamy nad gazem. Doprawiamy rosół do smaku. Gotowy rosół podajemy z makaron nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 14.06.2012 09:53
Wolę rosół z dwóch rodzajów mięsa- jest smaczniejszy.
ben-ka 14.06.2012 08:25
bardzo często gotuję taki rosołek:)
MAR3STA 13.06.2012 22:13
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak