Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowana łopatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopataka wieprzowa 30 dag
olej 5 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczki
chili 1 szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowana łopatka

Do miseczki wlewamy nieco oleju, dodajemy do niego obydwa rodzaje papryki oraz nieco soli i pieprzu. Mieszamy. Mieso kroimy w cienkie plastry i z dwoch stron nacieramy marynatą. Mięso układamy na ruszcie i na wolnym ogniu grillujemy do czasu aż mięso będzie miękkie, nie grillujmy zbyt szybko, bo mięso si,e przypali i będzie suche. Podajemy z ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 25.11.2012 21:01
zjadłabym
Mariusz10 01.08.2012 20:25
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak