Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z masłem czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe szparagi 500 gram
masło 80 gram
czosnek 2-3 ząbki
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z masłem czosnkowym

Szparagi umyć, osuszyć i obrać obieraczką z zewnętrznej okrywy, włożyć je do garnka z gotującą wodą i gotować 20 minut, aż główki zrobią się miękkie.

Na patelni roztopić masło, dodać czosnek, pietruszkę i sól, chwilę razem podgrzewać, aż masło nabierze cudownego, czosnkowego aromatu.

Szparagi wykładać na talerze i polać przygotowaną okrasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.08.2012 20:44
w następnym sezonie szparagowym do zrobienia
smerfetka79 29.06.2012 22:19
Pięknie podane:)) Uwielbiam szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak