Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wiśniowo-porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
czerwone porzeczki 1 kg
cukier 50 dag
woda 0,5 litra
wino słodkie czerwone 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wiśniowo-porzeczkowy

Zagotować wodę z cukrem, wystudzić. Dolać do syropu wino. wiśnie umyć, porzeczki oczyścić z szypułek, opłukać, osączyć. Owoce przełożyć do słoików, zalać wystudzonym syropem. Słoiki zamknąć, pasteryzować 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak