Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki smażone na soli w oliwie natkowo-czosnkowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki duże 6
oliwa
natka pietruszki kilka listkow
czosnek 1 zabek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki smażone na soli w oliwie natkowo-czosnkowej

Kroki postępowania

1
Wymieszaj drobno posiekaną natkę z czosnkiem. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i wymieszaj.
Krok 1 - Krewetki smażone na soli w oliwie natkowo-czosnkowej foto
2
Rozgrzej patelnię. Wrzuć łyżkę soli morskiej i połóż na niej krewetki. Smaż przez ok. 2 minuty.
Krok 2 - Krewetki smażone na soli w oliwie natkowo-czosnkowej foto
3
Polej krewetki oliwą z oliwek i przewróć na drugą stronę i smaż przez kolejną minutę.
Patelnia będzie sie dymić, dzięki temu krewetki nabiorą delikatnego wędzonego/zadymionego smaku.
Krok 3 - Krewetki smażone na soli w oliwie natkowo-czosnkowej foto
4
Ułoż krewetki na talerzu i polej oliwą czosnkowo-natkową.
Krok 4 - Krewetki smażone na soli w oliwie natkowo-czosnkowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 01.07.2012 14:22
super
Ada-Gaba 10.06.2012 11:39
znakomite danie
suzana 10.06.2012 11:19
świetny pomysł!
Anulka75
Anulka75 10.06.2012 11:04
pyszne
Anulka75
Anulka75 10.06.2012 11:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak