Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ze szparagów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe szparagi 500 gram
masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bulion 500 mililitrów
pieprz do smaku
sól do smaku
kwaśna śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ze szparagów

Szparagi umyć, obrać i odłamać twarde końcówki. Podzielić szparagi na kawałki.

W garnku z grubym dnem rozpuścić masło, dodać posiekaną cebulę i pokrojone w kawałki ząbki czosnku, zeszklić. Wrzucić szparagi i zalać całość bulionem, gotować całość około 30 minut - by szparagi zaczęły się rozgotowywać.

Całość zmiksować dokładnie blenderem na gładki, aksamitny krem, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę i jeszcze raz zmiksować.

Można podawać z grzankami lub bruschettą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 31.07.2012 09:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak