Kompot porzeczkowy

Kompot porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone porzezcki

    3 kg
  • cukier

    1,2 kg
  • woda

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Przełożyć do słoików. Zagotować wodę z cukrem. Gorącym syropem zalać owoce. Słoiki zamknąć, pasteryzować 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat