Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzezcki 3 kg
cukier 1,2 kg
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot porzeczkowy

Porzeczki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Przełożyć do słoików. Zagotować wodę z cukrem. Gorącym syropem zalać owoce. Słoiki zamknąć, pasteryzować 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak