Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiad francuskiego farmera

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek parzony 10 plastrów
fasolka w sosie pomidorowym 1 puszka
ciasto francuskie 1 rolka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad francuskiego farmera

Nastawić piekarnik na 210 stopni.

Ciasto francuskie rozwinąć, przełożyć na papier do pieczenia i przekroić na pół w poprzek, zawinąć boki do środka i uformować pomiędzy kawałkami separator z papiero do pieczenia. Plasterki boczku pokroić w kawałki i ułożyć na cieście obok siebie.

Posypać boczek serem tartym i bardzo delikatnie wbić po jednym jajku, kiedy piekarnik się już nagrzeje. Wstawić formę do piekarnika i piec 10-12 minut.

Jeśli chcemy mieć płynne żółtko, to pieczemy tarty około 6-8 minut, wyjmujemy blaszkę z piekarnika, wbijamy jajka i wstawiamy na pozostały czas pieczenia.

Podgrzać fasolkę i podawać razem z tartami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak