Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z truskawek i rabarbaru

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 500 gram
rabarbar 500 gram
cukier kryształ 450 gram
woda 3 (przefiltrowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z truskawek i rabarbaru

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, włożyć do garnka. Łodygi rabarbaru umyć, pokroić w mniejsze kawałki i również włożyć do garnka.

Owoce zalać wodą i wsypać cukier, gotować całość na niewielkim ogniu do momentu, aż owoce mocno się wygotują.

Kompot przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak