Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowy krem z ricotty i ketchupu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ricotta 250 gram
ketchup 120 mililitrów
bazylia świeża 10 sztuk
czarne oliwki do dekoracji
bagietka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowy krem z ricotty i ketchupu

Ser ricotta umieścić w miseczce, dodać ketchup i posiekane liski bazylii, dobrze wymieszać, włożyć do lodówki.

Odcedzić garść oliwek, pokroić je w plasterki.

Bagietkę pokroić w niegrube kawałki i ułozyć obok siebie. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego i wyciskać na bagietkę. Całość udekorować oliwkami.

Krem można również przełożyć do pudełeczka i bezpiecznie schować do kosza piknikowego i na miejscu wypoczynku posmarować bagietkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 18.08.2012 12:18
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak