Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maczajka z mięskiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb
czosnek 1 ząbek
mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt
sól
pieprz
przyprawa w płynie
kostka wieprzowa 1 szt
mąka 1 łyżka
śmietan a 2 łyżki
kaszka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Maczajka z mięskiem

Do mięsa mielonego dodajemy kaszkę manną ,pieprz sól przyprawę w płynie,wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulą . Wszystko mieszamy dość długo ,wtedy pulpeciki będą kruche ,można dodać trochę zimnej wody . Formujemy kotleciki obtaczamy je w mące i smażymy na złoto n a1 łyżce oliwy . Gdy są brązowe podlewamy je szklanką gorącej wody z rozpuszczonym rosołkiem wieprzowym . Dusimy pod przykryciem . Mieszamy śmietanę z mąką i odrobiną wody ,dolewamy trochę gorącego sosu mieszamy i zaciągamy sos. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Na talerzy dajemy mięsko sos i pokrojony w kosteczkę chlebek zamiast ziemniaków .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 05.09.2012 13:32
pyszne
kasiaw 05.09.2012 13:32
pyszne
iknkirke 31.07.2012 15:13
dobre
agam26 11.06.2012 18:28
wygląda pysznie
Betka 11.06.2012 01:07
pycha;)
mufinka79 10.06.2012 23:06
proste i smaczne :)
aginaa 10.06.2012 21:28
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak