Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORCIK WINOGRONOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 paczka
kremówka 1 szkl
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
spirytus 1 łyżka
herbata 1/2 szkl
winogrona białe 1/2 kg
winogrona czerwone 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK WINOGRONOWY

KREMÓWKĘ UBIĆ NA SZTYWNO Z CUKREM PUDREM .
ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W MAŁEJ ILOŚCI WODY I POŁĄCZYĆ Z UBITĄ KREMÓWKĄ .
W TORTOWNICY UŁOŻYĆ BISZKOPTY.SPIRYTUS POŁĄCZYĆ Z HERBATĄ .
BISZKOPTY POSMAROWAĆ 1/3 MASY ŚMIETANOWEJ I NA WIERZCH UŁOŻYĆ JASNY WINOGRON .
PRZYKRYĆ ZNÓW TO WSZYSTKO BISZKOPTAMI NASĄCZYĆ JE SPIRYTUSEM I POSMAROWAĆ DRUGĄ POŁOWĄ MASY ŚMIETANOWEJ.
I NA TO POŁOŻYĆ CIEMNY WINOGRON .WIERZCH POSMAROWAĆ MASĄ I UDEKOROWAĆ JESZCZE WINOGRONAMI.ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OK 3 GODZINY

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak