Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane cielecina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

16 dużych pieczarek
FARSZ;100g pieczonej cieleciny
4 łyzki tartej bułki
2 łyzki drobno pokrojonego koperku
3 łyżki masła
sól, pieprz
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane cielecina

pieczarki oczyscic,umyc i osaczyc.Odciac trzonki i wydrozyc troche niaszu,Trzonki wydrazone czesci kapeluszy i cebule posiekac i przesmazyc na masle.Dodac posiekana cielecinke wbic jajka wsypac tarta bułke i wymieszac.Przyprawic sola i pieprzem,dodac koperek.Kapelusze napełnic farszem posypac tarta bułka i piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni lub panierowac w cmace ,jajku,tartej bułce i smazyc na masle

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak