Pieczarki faszerowane cielecina

Pieczarki faszerowane cielecina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 16 dużych pieczarek

  • FARSZ;100g pieczonej cieleciny

  • 4 łyzki tartej bułki

  • 2 łyzki drobno pokrojonego koperku

  • 3 łyżki masła

  • sól, pieprz

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki oczyscic,umyc i osaczyc.Odciac trzonki i wydrozyc troche niaszu,Trzonki wydrazone czesci kapeluszy i cebule posiekac i przesmazyc na masle.Dodac posiekana cielecinke wbic jajka wsypac tarta bułke i wymieszac.Przyprawic sola i pieprzem,dodac koperek.Kapelusze napełnic farszem posypac tarta bułka i piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni lub panierowac w cmace ,jajku,tartej bułce i smazyc na masle

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat