Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sołtysowe zamieszanie, czyli propozycja na urodzinową przystawkę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieso wołowo-wieprzowe 500gr
szpinak mrożony 1
czosnek 6
masło 2 10gr
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sołtysowe zamieszanie, czyli propozycja na urodzinową przystawkę

Mięso mielone przyprawiamy wg własnego uznania, proponuję do mięsa mielonego dodać suszoną bazylię z odrobiną ziół prowansalskich, sól , pieprz. Mięso rozkładamy na wcześniej rozłożoną folię aluminiową, formując prostokąt, na której wcześniej rozsypaliśmy bułkę tartą. Na tak rozłożone mięso mielone rozkładamy wcześniej przygotowany szpinak (6 rozdrobnionych ząbków czosnku , szpinak w rondelku podgrzewamy do czasu rozpuszczenia masła, mieszamy). Następnie zawijamy i polewamy odrobiną oliwą z oliwek. Zawijamy w folię aluminiowią. Zapiekamy w temp 180 stopni, czas pieczenia ok. 55 minut. Rozcinamy na grube plastry po wystygnięciu. Możemy podać z odrobiną polewy toffi oraz jajkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 09.06.2012 23:00
Fajnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak