Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fasolką i matiasami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt.
fasolka szparagowa 1/2 kg.
oliwa 4 łyżki
bulion 1/2 szkl.
ocet jabłkowy 3 łyżki
sól i pieprz
cukier
chrzan kawałek 5 cm.
matiasy 4 szt.
jabłko
rzodkiewka 1 pęczek
sałata kilka liści
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fasolką i matiasami

cebule obrać pokroić na cząstki i zeszklić na oliwie,dodać umytą i oczyszczoną fasolkę oraz bulion wymieszać i dusić ok.10min.wlać ocet jabłkowy doprawić do smaku solą pieprzem i cukrem,chrzan zetrzeć na tarce,matiasy pokroić na kawałki jabłko w plasterki rzodkiewki w ćwiartki,wszystkie składniki połączyć ze sobą i układać porcje na umytych liściach sałaty po wierzchu posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 12.06.2013 08:32
pyszności.
Grazyna0211 31.10.2012 13:49
smaczna sałatka
Angelika10 11.06.2012 00:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak