Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 50 dag
cebula 2 sztuki
wywar warzywny 150 ml
koperek 1 pęczek
oliwa 7 łyżek
mąka 1-2 łyżki
mleko 250 ml
wino czerwone wytrawne 150 ml
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka

Wątróbkę obrać z żyłek błonek , umyć , osuszyć. Pokroić na plastry , zalać mlekiem , odstawić na co najmniej godzinę.Cebulę , obrać pokroić w plasterki . Rozgrzać 4 łyżki oliwy , usmażyć cebulę. Wyłożyć cebulę na talerz . Osuszyć porcje wątróbki i obsmażyć na oliwie po cebuli z obu stron . Następnie wlać wywar warzywny oraz wino.Dusimy pod przykryciem ok 20 minut.Zrobić zasmażkę z mąki i 3 łyżek oliwy , rozprowadzić w sosie . Sos doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Wątróbkę oprószyć sola i pieprzem.Koperek posiekać , posypać porcje wątróbki , po 2 kawałki na osobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 26.11.2016 20:58
lubię wątróbkę
Dariusz8 07.10.2016 22:11
Smaczna wątróbka.
mariusz14 02.09.2012 12:43
wole z kury wątróbkę
Neetka90 10.08.2012 15:35
nie przepadam za wątróbką! ale wyszła ci rewelacyjnie!
Neetka90 10.08.2012 15:35
nie przepadam za wątróbką! ale wyszła ci rewelacyjnie!
Rafał10 09.06.2012 20:26
rewelacja!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak