Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z białą czekoladą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 300 ml
mleko 180 ml
biała czekolada 150 gram
cukier 30 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
woda 3 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z białą czekoladą

Wymieszać mleko, kremówkę,czekoladę i cukier w garnuszku i delikatnie podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady.

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wlać do ciepłej mieszanki mlecznej i wymieszać. Rozlać do natłuszczonych foremek i ostudzić. Włożyć do lodówki by stężała.

Delikatnie wyjąć z foremek na talerzyki. Można pomóc sobie, zanurzając foremki na kilka sekund w gorącej wodzie.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 09.06.2012 20:46
Cudny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak