Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z cebulką i curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 2 torebki
cebula 1
curry do smaku
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z cebulką i curry

Ryż gotujemy w wodzie do miękkości. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, smażymy na oleju. Ugotowany i odsączony ryz wrzucamy do usmażonej cebulki, przyprawiamy solą, pieprzem, curry (wg uznania), podsmażamy całość, podajemy z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 01.09.2011 00:29
pycha :)
Agnik 26.08.2011 09:09
mniam
iwona332 27.03.2011 11:33
super
zuzanna6 18.11.2010 07:25
Dobry,curry daje orientalny smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak