Ryż z cebulką i curry

Ryż z cebulką i curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    2 torebki
  • cebula

    1
  • curry

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w wodzie do miękkości. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, smażymy na oleju. Ugotowany i odsączony ryz wrzucamy do usmażonej cebulki, przyprawiamy solą, pieprzem, curry (wg uznania), podsmażamy całość, podajemy z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Koper

01.09.2011 00:29
pycha :)

Agnik

26.08.2011 09:09
mniam

iwona332

27.03.2011 11:33
super

zuzanna6

18.11.2010 07:25
Dobry,curry daje orientalny smak.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat